دیجیتال مارکتینگ چیست و چه مزایایی برای کسبوکار دارد؟
بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ شامل مجموعه همه ابزارها و فعالیتهایی است که برای بازاریابی محصولات و خدمات در بستر دیجیتال (وب، اینترنت، موبایل یا سایر ابزارهای دیجیتال) مورد استفاده قرار میگیرند.
هر چند دیجیتال مارکتینگ مفهومی متفاوت از بازاریابی اینترنتی یا آنلاین است اما با تقریب بسیار خوبی میتوان این دو را مترادف در نظر گرفت. اما برای شروع چه باید کرد؟ افزایش هزینههای نگهداری و توسعه کسبوکار، بسیاری از سازمانها را بر آن داشته تا هرچه بیشتر به فکر مدیریت بهینه بودجههای خود باشند. برخی از شرکتها افزایش قیمت محصولات را به عنوان اولین راه جبران افزایش هزینهها انتخاب میکنند و برخی دیگر به کاهش هزینههای تبلیغاتی خود فکر میکنند.
اما درستی یا نادرستی هریک از این راه حلها تا حد زیادی به مختصات بازار کسب و کارتان بستگی دارد. با هر روش و هر رویکردی این موضوع را فراموش نکنید که کاهش هزینهها و افزایش درآمد میبایست هوشمندانه انجام شود.
این همان نقطهای است که دیجیتال مارکتینگ بیشتر و بیشتر اهمیت پیدا میکند. دیجیتال مارکتینگ در تعریف ساده برقراری ارتباط با مشتریان از طریق ابزارهای دیجیتال است. این شکل از بازاریابی و تبلیغات عموما کم هزینهتر از شکلهای سنتیتر بازاریابی هستند و قابلیت کنترل و اندازهگیری بالایی در اختیار بازاریابان قرار میدهد.
با استفاده از ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس میتوانید میزان اثربخشی فرایندهای تبلیغاتی در برابر میزان هزینه صرف شده (R.O.I) را با دقت محاسبه کرده و فرایندهای تبلیغاتیتان را بهینه کنید. اگر قابلیت جمع آوری دیتای بیشتری داشته باشید میتوانید با استفاده از ابزارهای پیشرفتهتری مانند Power BI شاخصههای عملکردتان را در سطحی وسیعتر بررسی کنید.
آنچه در این مطلب میخوانید:
دیجیتال مارکتینگ چیست و چه مزایایی برای کسبوکار دارد؟
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
هرچند دیجیتال مارکتینگ مفهومی متفاوت از بازاریابی اینترنتی یا آنلاین است اما با تقریب بسیار خوبی میتوان این دو را مترادف در نظر گرفت. اما برای شروع چه باید کرد؟
قبل از هرچیز میبایست لایهها و کانالهای اصلی بازاریابی اینترنتی را بشناسیم. پس از آن با در نظر گرفتن وضعیتمان، مناسبترین راه را برای فعالیت در فضای آنلاین انتخاب کنیم.
دیجیتال مارکتینگ چه فایده ای دارد؟
سوای این بحث بدیهی که رسانههای دیجیتال فوقالعاده پر مخاطبند و نباید این فرصت را از دست داد. اگر درست ببینیم، میفهمیم کهشیوه تصمیم گیری مردم عوض شده است و رد آن را که بگیریم، واکنش مشتریان نسبت به حرفهایی که برندها در قالب تبلیغات و… میزنند هم تغییر پیدا کرده است!
آن ها به حرف شما خیلی کمتر از کامنتهای مردم در شبکههای اجتماعی درباره محصول یا خدمات برندتان اهمیت میدهند! و بسیاری از موارد این چنینی که شما نباید از آن غافل شوید.
در واقع این طور نیست که بازاریابی دیجیتال برای شما صرفا یک کمک کننده باشد؛ بلکه شما “نیاز” دارید تا در رسانههای دیجیتال حضور داشته باشید.
مقاله مرتبط: راهنمای جامع کسب و کار اینترنتی
مشکلات پیش روی بازاریابی دیجیتال
دیجیتال مارکتینگ هم مانند سایر روشهای دیگر دارای چالشهاییست. سه تا از مهمترین آنها را در این بخش میخوانیم:
- مشتریان همه جا پخش هستند: تنوع بسیار زیاد رسانهها، وجود انواع مختلف دستگاههای دیجیتال با روشهای بیان، روشهای تبلیغاتی و نمایشی مختلف، که هر کدام در زمانی خاص و متفاوت با نوع دیگر و در موقعیتی خاص و متفاوت، استفاده میشود.
- مشتریان بیمحلی میکنند: جلب توجه مخاطب در رسانههای دیجیتال بسیار سختتر شده است!
علاوه بر شرکت شما، بینهایت شرکت دیگر در این کانال ارتباطی سهم دارند و دلیل آن هم ارزان قیمت بودن این روش نسبت به روشهای تبلیغاتی سنتیست. - مشتریان مرموز شدهاند: دسترسی به اطلاعات مخاطب سختتر شده است! البته این اتفاق به خاطر امنیت بالای رسانههای دیجیتال نیست! موضوع چیز دیگریست…
آن قدر اطلاعات به جا مانده از مشتریان در رسانههای دیجیتال زیاد شده که تحلیل “یک” نفر هم احتیاج به یک بررسی روانشناسانه و جامعهشناسانه دارد!!
برای همین میگویم دسترسی به اطلاعات مخاطب سختتر شده است!
جعبه ابزار بازاریابی دیجیتال
- سئو (SEO)
- بازاریابی موتورهای جست و جو (SEM)
- بازاریابی محتوایی (Content Marketing)
- بازاریابی شبکههای (رسانههای) اجتماعی (Social Media Marketing)
- بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)
- تبلیغات نمایشی یا بنری (Display Advertising)
- کتابهای الکترونیکی (E-Books)
- بازاریابی موبایلی (Mobile Marketing)
- بازاریابی بازیهای رایانهای (Video games Marketing)
- بازاریابی از طریق SMS و MMS (به سردمداری ایرانسل در ایران!!)
- بیلبوردهای الکترونیکی (Electronic Bilboards)
- و…
سئو یا SEO:
سئو فرایند بهینه سازی محتوای وبسایت برای موتورهای جستجو و یکی از شناخته شده ترین و پرکاربردترین کانالهای بازاریابی اینترنتی است. طبق آمارها ۷۱ درصد از تجربیات جدید آنلاین از موتورهای جستجو شروع میشوند.
هرچند حداقل ۲۰۰ عامل مهم در رتبه بندی وبسایت شما در نتایج جستجوی گوگل وجود دارد اما با تمرکز روی پارامترهای مهمتر می توانید به خوبی به نتیجه موردنظرتان دست پیدا کنید.
بازاریابی موتورهای جستجو یا SEM:
در این روش به جای صرف زمان و انرژی روی تولید محتوا و بهبود رنک گوگل، جایگاههای بالایی نتایج جستجو را میخریم. به همین سادگی. با پرداخت هزینه (البته دلاری!) در نتایج جستجوی گوگل قرار می گیرید و با کلیک هر کاربر روی لینک تبلیغ شما، مقدار مشخصی از بودجه تبلیغاتیتان کسر خواهد شد.
اگر بواسطه تبلیغات و با پرداخت هزینه و یا اگر به صورت ارگانیک در نتایج جستجوی گوگل قرار میگیرید؛ فراموش نکنید که تایتلها نقش بسیار مهمی در ترغیب کاربر روی لینک شما دارند. برای نوشتن تایتلهای انگیزاننده نیاز آشنایی و تمرین مهارت کپی رایتینگ خواهید داشت.
بازاریابی محتوایی:
یا کانتنت مارکتینگ تولید و انتشار محتوای ارزشمند بین مخاطبان است. هدف اصلی در بازاریابی محتوایی ساخت اعتبار، اعتماد و رابطه قوی با مشتریان است. بدین منظور میتوانید از بلاگ، خبرنامهها و ایمیلها، شبکههای اجتماعی و فرومها استفاده کنید.
مقاله مکمل: افزایش فروش با تبلیغات اینترنتی
بازاریابی شبکههای اجتماعی:
مهمترین نکته در بازاریابی شبکههای اجتماعی یا Social Media Marketing همخوانی محتوا با بستر انتشار است. برای مثال محتوایی که در توییتر مورد استقبال قرار میگیرد ممکن است به برند شما در linkedin لینکدین لطمه بزند.
بازاریابی ایمیلی:
ایمیل مارکتینگ تقریبا بالاترین نرخ تبدیل در فعالیتهای بازاریابی آنلاین را دارد. برای موفقیت در ایمیل مارکتینگ میبایست مخاطبانتان را باتوجه به اهدافتان دسته بندی کنید. برای مثال ایمیلی با عنوان «۳۵ هزارتومان هدیه بازای هر ۵ خرید» برای کاربرانی که تا بحال از شما خرید نداشتهاند لزوما ایمیل جذابی نیست.
تبلیغات کلیکی:
در ایران این شکل از تبلیغات عموما مترادف با تبلیغات بنری است. برای استفاده از این شکلاز تبلیغات میبایست بودجهای را برای تبلیغتان تعیین کنید، با هر کلیک کاربر روی بنر شما مقدار مشخصی از بودجه تبلیغاتیتان کسر میشود. نکته مهم در این شکل از تبلیغات، استفاده از وبسایتهایی است که با کسب و کار شما اشتراک مخاطب دارند.
نتیجهگیری:
هرچند بازاریابی آنلاین شامل بخش های مختلفی است اما این بخش ها عملا از هم جدا شدنی نبوده، و با هم اشتراکاتی دارند. محتوا عضو جاری در تمام شاخه های بازاریابی اینترنتی است و کپی رایتینگ مهارتی است که بدون شک هنگام راه اندازی کمپینهای مختلف به آن نیاز خواهید داشت. همچنین آشنایی با مفاهیمی مانند قیف بازاریابی یا قیف فروش، میتواند به شما در انتخاب پیام و محتوای مناسب برای برقراری ارتباط صحیح با مشتریان بسیار کمک آفرین باشد.
همکاری در فروش چیست؟
درباره ایمان قاصدیان
مقالات و دورههای آموزشی بهترین ایده حاصل ۱۲ سال تجربه من در زمینه کسبوکار اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ است. حتما دیدگاه و سوالات خود را در پایین همین صفحه با من در میان بگذارید.
نوشته های بیشتر از ایمان قاصدیانمطالب زیر را حتما بخوانید
-
تولید محتوا : یک مهارت پولساز بدون سرمایه
26.75k بازدید
-
الگوریتم اینستاگرام چگونه کار می کند؟
3.72k بازدید
-
پولسازی با اینستاگرام | کسب درآمد از اینستاگرام
47k بازدید
-
۲۷ روش افزایش فالوور اینستاگرام
70.75k بازدید
-
الگوریتم های گوگل و معرفی جدیدترین الگوریتم گوگل
3.54k بازدید
-
بازاریابی موتورهای جستجو چیست؟
2.61k بازدید
5 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام، ممنون از مقاله ارزشمندتون
مبحث دیجیتال مارکتینگ و فواید و مشکلاتش را عالی بیان فرمودین.
سلام و خداقوت خدمت شما
از شما متشکرم که اینقدر عالی و ساده سازی شده موضوع دیجیتال مارکتینگ رو توضیح دادید.
سلام
من احساس میکنم این حرف های که زده میشه حالت حباب مانند و در کل انقد درامد نداره
شما که خودتون کارشناس بازاریابی اینترنتی هستید و مطالب خیلی مفیدی در سایت قرار میدهید چرا بازدید سایت شما اینقدر کم است؟
سلام دوست عزیز
لطفا کمی کارشناسانه بررسی بفرمایید 🙂