موتورهای جستجو چگونه کار میکنند؟
در فصل گذشته تقریبا بهطور مفصل به اصول مقدماتی سئو صحبت کردیم. در ادامه به بررسی عملکرد موتورهای جستجو خواهیم پرداخت. و پاسخ به این سوال که موتورهای جستجو دقیقا چگونه کار میکنند.
مجموعه آموزشی سئو
۲- موتورهای جستجو چگونه کار میکنند؟ (اینجا هستید)
۳- بازاریابی موتورهای جستجو چیست؟
۴- مهمترین الگوریتم های گوگل کدامند؟
موتور جستجو چیست؟
در دنیای تکنولوژی، به هر سیستمی که در میان حجم زیادی از اطلاعات، دادههای مشخصی را جستجو کند، موتور جستجو گفته میشود.
اما آنچه امروزه معمولاً به نام موتور جستجومیشنویم، خلاصه شدهی عبارت موتور جستجوی وب یا Web Search Engine است که به دلیل فراگیر شدن آن، به شکل کوتاه شدهی موتور جستجو مورد استفاده قرار میگیرد.
با گسترش دنیای وب و افزایش غیرقابل تصور تولید محتوا، اهمیت موتورهای جستجو بیشتر از قبل شد و میبینیم که امروز، موتور جستجوی گوگل به عنوان برترین موتور جستجوی فعلی در جهان، یکی از بزرگترین نهادهای اقتصادی دنیا محسوب میشود. این مطلب را هم بخوانید: تولید محتوای بهینه شده برای رسیدن به نتایج صفحه اول گوگل
عملکرد موتورهای جستجو چگونه است؟
موتورهای جستجو دو عملکرد اصلی و بزرگ دارند:
۱- خزیدن و ایندکس کردن
اول اینکه این موتورهای جستجو در سایت های مختلف می خزند و آنها را ایندکس می کنند.
شبکه جهانی وب را به عنوان شبکه ای در نظر بگیرید که همانند ایستگاه های مختلف در سیستم متروی یک شهر بزرگ عمل می کند.
هر ایستگاه یک سند منحصر بفردی است (معمولاً هر صفحه از سایت یک سند محسوب می شود البته این اسناد ممکن است به صورت فایل پی دی اف، JPG یا سایر فایل ها نیز باشند). موتورهای جستجوگر به روشی برای خزیدن در کل شهر نیاز دارند و در این مسیر باید ایستگاه های مختلفی را علامت بگذارند تا بتوانند بهترین مسیرهای موجود را پیدا کنند، یعنی همان لینک ها.
لینکها به ربات های خودکار موتورهای جستجوگر (که به این ربات ها خزنده یا عنکبوت گفته می شود) اجازه می دهد در وب، به میلیاردها اسناد مرتبط به یکدیگر دسترسی داشته باشند.
۲- پاسخهای مناسب به کاربران
دومین کار این است که وب سایت های مختلف را بر اساس مرتبط بودن موضوعی آنها برای کاربران مرتب می کنند.
موتورهای جستجو ماشین های پاسخ دهنده هستند. زمانی که یک کاربر، کلید واژه ای را جستجو می کند؛ موتور جستجوگر به منظور بررسی اسنادِ مرتبط در پایگاه داده خود، دو کار انجام می دهد:
اول از همه، تنها نتایجی را در اختیار افراد قرار می دهد که مفید هستند و با کوئری جستجوی کاربر در ارتباطند.
دوم نتایج به دست آمده را بر اساس محبوبیت وب سایت ها و اطلاعاتی که فراهم می کنند، رتبه بندی می کند. مرتبط بودن موضوعی و میزان محبوبیت می تواند تاثیر زیادی بر روی سئو سایت شما داشته باشد.
سوال : موتورهای جستجو چگونه محبوبیت محتوای سایت ها را تشخیص می دهند؟
برای یک موتور جستجو، مرتبط بودن چیزی بیشتر از پیدا کردن کلمات مناسب در یک سایت است. در روزهای اولیه دنیای وب، موتورهای جستجوگر از این مرحله ساده، پا را فراتر نمی گذاشتند و نتایج به دست آمده ارزش محدودی داشت.
در طول سال ها، مهندسان روش های بهتری را برای منطبق کردن نتایج با جستجوهای افراد پیدا کردند. امروزه، صدها فاکتور بر روی مرتبط بودن محتوای سایت تاثیر دارد که در این مطلب آموزشی، تعدادی از مهم ترین فاکتورها را با هم مرور خواهیم کرد.
از نظر موتورهای جستجوگر، یک سایت (صفحه یا فایل) هر چقدر محبوب تر باشد، اطلاعات ارزشمندتری دارد و می توانند برای کاربران مفیدتر باشد. این فرضیه در به دست آوردن رضایت کاربران، بسیار موفقیت آمیز عمل کرده است.
فاکتورهای رتبه بندی چیست؟
محبوبیت و مرتبط بودن سایت را نمی توان به صورت دستی تعیین کرد. در عوض، موتورهای جستجوگر از معادلات ریاضی (الگوریتم ها) برای مرتب کردن اینگونه موارد استفاده می کنند. این الگوریتم ها معمولا صدها متغیر دارند. در دنیای بازاریابی جستجو، به این متغیرها فاکتورهای رتبه بندی گفته می شود.
چگونه در بهینه سازی موتور جستجو موفق شویم؟
الگوریتم های پیچیده در موتورهای جستجو ممکن است غیر قابل نفوذ به نظر برسند. اگر واقعیت را بگوئیم، موتورهای جستجو آگاهی بسیار اندکی در مورد دستیابی به نتایج بهتر و ترافیک بیشتر در اختیار افراد قرار می دهند. تنها چیزی که این موتورها در اختیار ما قرار می دهند، بهینه سازی و تمریناتی است که در زیر به آنها اشاره می کنیم:
۱- توصیههای گوگل برای بهینه سازی سایت شما
گوگل به کمک راهنمای گوگل وبمستر به افراد توصیه می کند برای دستیابی به رتبه بندی بهتر در موتورهای جستجو از نکات زیر استفاده کنند:
- سایت خود را در درجه اول برای کاربران طراحی کنید نه برای موتورهای جستجوگر! کاربران خود را فریب ندهید و سعی نکنید محتوای متفاوتی را در اختیار موتور جستجو و کاربران خود قرار دهید. این فرآیند کلاکینگ (Cloaking) نام دارد و اگر گوگل متوجه این موضوع شود، شما را جریمه خواهد کرد.
- ساختار سایت خود را با دسته بندی صحیح و استفاده از لینک های متنی، برای موتورهای جستجوگر واضح کنید. هر صفحه ای باید حداقل از طریق یک لینک متنی استاتیک، قابل دسترس باشد.
- یک سایت عالی با محتوای مفید و با اطلاعات غنی ایجاد کنید. صفحات خود را با دقت بنویسید و محتوای خوبی در آن بگنجانید. مطمئن شوید که عناصر <title> و صفت ALT توصیفیِ تصاویر سایت، دقیق هستند.
- از کلمات کلیدی برای ایجاد آدرس های کاربر پسند و توصیفی استفاده کنید. برای دستیابی به یک سند یا صفحه تنها از یک آدرس واحد استفاده نمایید. اگر محتوای تکراری در سایت خود دارید از روش هایریدایرکت ۳۰۱ و rel=”canonical” استفاده کنید.
۲- توصیههای بینگ برای بهینه سازی سایت شما
مهندسان بینگ در مایکروسافت، کاربران را به رعایت نکات زیر برای دست یافتن به رتبه بندی بهتر تشویق می کنند:
- مطمئن شوید که در ساختار URL تان از کلید واژه های مرتبط و تمیز استفاده کرده اید.
- مطمئن شوید که محتوای شما در رسانه های مختلفی همچون فلش، جاوا اسکریپت یا آژاکس، دفن نشده است. همچنین باید اطمینان حاصل کنید که این نوع فایل های چند رسانه ای، لینکی را از ربات های جستجوگر پنهان نمی کنند.
- از کلمات کلیدی در محتوای خود استفاده کنید و هر کدام از کلید واژه ها را با چیزی که کاربران به دنبال آن هستند هماهنگ و منطبق سازید. به طور منظم محتوای تازه و مفید ایجاد کنید.
- اگر می خواهید متن شما در موتور جستجوگر ایندکس شود، آن را داخل تصویر قرار ندهید. به عنوان مثال اگر می خواهید نام یا آدرس شرکت قابل ایندکس کردن باشد باید مطمئن شوید که داخل لوگوی شرکت نمایش داده نمی شود.
نتیجهگیری:
در این مطلب آموزشی موتورهای جستجو را تعریف کردیم و اینکه عملکرد آنها چگونه است. دو عملکرد اصلی موتورهای جستجو که یکی خزیدن و ایندکس کردن بود و یکی پاسخ مناسب به جستجوی کاربران. و در انتها به راهکارهای نتیجه بخش و توصیه های بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو را مورد بحث قرار دادیم.
هیچ ابزار جادویی وجود ندارد که وبمسترها بتوانند با استفاده از آن، فعالیت موتورهای جستجوگر را پیگیری کنند. تنها روشی که می تواند در این مسیر به وبمسترها کمک کند این است که خودشان از موتور جستجو استفاده کنند، نظریات و فرضیه های خود را بررسی نمایند و در این باره نظر بدهند.
درباره ایمان قاصدیان
مقالات و دورههای آموزشی بهترین ایده حاصل ۱۲ سال تجربه من در زمینه کسبوکار اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ است. حتما دیدگاه و سوالات خود را در پایین همین صفحه با من در میان بگذارید.
نوشته های بیشتر از ایمان قاصدیانمطالب زیر را حتما بخوانید
-
تولید محتوا : یک مهارت پولساز بدون سرمایه
26.75k بازدید
-
الگوریتم اینستاگرام چگونه کار می کند؟
3.72k بازدید
-
پولسازی با اینستاگرام | کسب درآمد از اینستاگرام
47k بازدید
-
۲۷ روش افزایش فالوور اینستاگرام
70.75k بازدید
-
الگوریتم های گوگل و معرفی جدیدترین الگوریتم گوگل
3.54k بازدید
-
بازاریابی موتورهای جستجو چیست؟
2.61k بازدید
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام خيلي تشكر ميكنم از سايت خوب و مفيدتون كه به شكلي ساده و زيبا مطالب رو توضيح دادين