آیا ایده کارآفرینی شما تکراری است؟
آیا ایده کارآفرینی شما تکراری است؟
تا حالا برای شما هم اتفاق افتاده که صبح زود از خواب بیدار شوید و احساس کنید یک ایده جدید کارآفرینی در سر دارید؟ یک ایده پولساز کارآفرینی و بعد سری به گوگل میزنید و میفهمید که ده نفر در حال حاضر در حال عملی کردن همان ایده شما هستند؟ ایده کارآفرینی که فکر میکردید فقط برای اولین بار به ذهن خودتان رسیده است.
در این مقاله شما را با تکنیکهایی آشنا میکنم که حتی اگر ایده کارآفرینی شما قبلا اجرا شده، بتوانید بلافاصله همان ایده را پولساز کرده و با قدرت بیشتری به مشتریان ارائه دهید.
پس بیایید شروع کنیم!…
فرض کنیم که در این شرایط پنجره جستجوگر گوگل را با حالتی از خشم و انزجار نمیبندید؛ در اینصورت حرکت بعدی شما میتواند حرکتی منطقیتر باشد. تلاش میکنید تا خود را متقاعد کنید که ایده شما با ایده دیگران فرق دارد. با خود فکر میکنید که ممکن است ایده بهتری داشته باشید. آنهم بهخاطر چند ویژگی اضافه شده که فقط به ذهن شما رسیده.
البته هرچقدر بیشتر جستجو میکنید بیشتر متوجه میشوید که چقدر ایدهتان شبیه ایدهای است که قبلا شخص دیگری آن را عملی کرده است. بالاخره کامپیوترتان را با خشم خاموش میکنید و فکر میکنید چه وضعیت ناامیدکنندهای! همهی ایدههای خوب را دیگران قبلا مطرح کردهاند.
دوره آموزشی: کسب و کار اینترنتی پولساز
سوال: اگر ایده کارآفرینی ما تکراری باشد راه حل چیست ؟
حقیقت این است که اهمیتی ندارد چه ایدهای در سر دارید؛ تقریبا همیشه ایده شما به ذهن شخص دیگری رسیده است اما بسیاری از اوقات این اتفاق امری خوشایند است. یکی از کوچکترین عبارتهای مورد علاقه من ایناست که «قبلا این کار انجام شده است.» البته که این کار قبلا انجام شده است.
عملا همه چیز پیش از آنکه دست به انجام آن بزنید قبلا امتحان شده است مگر اینکه در صنعتی مشغول به کار باشید که کاملا بکر و دست نخورده باشد. اما به ندرت این اتفاق می افتد.
از سوی دیگر یکی از سخنان مورد علاقه ام، این است: «هیچ اتفاق تازهای در این دنیا رخ نمی دهد.» ابتدا سخت است که چنین حقیقتی را بشنویم اما باید بدانیم که این موضوع حقیقت دارد.
حتما بخوانید: ۷۰ ایده پولساز کسب و کار
تنها در صورتی میتوانید ذهنتان را بهروی اتفاقات امکانپذیر و محتمل، باز بگذارید که این حقیقت را به خوبی درک کنید که ایده جدیدتان در کسب و کار متفاوت با ایده دیگران نیست. اگر به این درک برسید متوجه میشوید که چه کاری را بهخوبی میتوانید انجام دهید. همچنین این امر میتواند به شما کمک کند تا هدفتان را به دقت مشخص کنید. البته میتوانید هیچ کدام از این کارها را انجام ندهید و به جای آن منتظر ایده بی نظیر بعدی بمانید که ممکن است روزی فقط به ذهن شما برسد!
بعد از همه نکته هایی که بیان شد، باید این را نهم بگویم که بسیاری از افرادی که در حوزه کسب و کار به عنوان نوآور معرفی کردهایم، به شکلی از ایدههای موجود استفاده کرده اند. به عنوان مثال استیو جابز، کامپیوتر یا موبایل را اختراع نکرد. اما آنها را توسعه داد و به خاطر همین کار، به عنوان یک نوآور شناخته شد.
پرسشی که به وجود می آید این است:
چگونه باید از رقابت ها و ایده های مطرح شده به سود خود استفاده کنیم تا بتوانیم به عنوان یک کارآفرین و مبدع به دیگران معرفی شویم؟
راه حل پیشنهادی این است: باید نگاه جدیدی به پدیده رقابت داشته باشیم.
مطلب جذاب: واقعیتها و دروغهای کسبوکار اینترنتی
آیا ایده کارآفرینی شما تکراری است؟
ما معمولا تمایل داریم رقابت را به عنوان امری ناخوشایند ببینیم اما درحقیقت رقابت میتواند پدیدهای شگفتانگیز باشد.
وقتی تصمیم میگیرید به کاری بپردازید که قبلا دیگران انجام دادهاند، میتوانید مطمئن باشید که ایده شما قبلا تایید شده است در واقع شما معیار و نقطه شروعی برای کارتان دارید.
همچنین رقابت به شما کمک میکند تا گروهی از افراد را در کنار خود داشته باشید و از گفتههای آنها استفاده کنید تا بتوانید منظور حقیقیشان را درک کنید. در نتیجه میتوانید محصولی را بهوجود بیاورید که بهطور حتم به فروش برسد نه محصولی که امیدوار باشید به فروش برسد.
اگر ایده ما تکراری باشد راه حل چیست ؟
هنگامی که کارآفرینی را پیدا کردید که همان کاری را انجام میدهد که شما قصد انجامش را دارید، مستقیما به سراغ مشتریهای او بروید و از آنها بخواهید که بگویند چطور میتوان خدمات بهتری برایشان ایجاد کرد.
در اینصورت نهتنها برگ برنده در دستان شماست بلکه از همان روز اول برای محصول خود مشتری خواهید داشت. به این نوع از معامله، معامله برد – برد گفته می شود. هم فروشنده برد میکند و هم مشتری.
مقاله مکمل: بهترین ایده های کارآفرینی
بنابراین اگر بهدنبال این هستید که محصولی خاص و منحصربهفرد داشته باشید که مشتریهایتان واقعا به آن نیاز داشته باشند، بهتر است مراحل نادیده گرفته شده در فرآیند تولید آن محصول در بازار را پیدا کنید؛ به جای آن که به کلی بخواهید بازار جدیدی را برای محصولتان ایجاد کنید.
آیا ایده کارآفرینی شما تکراری است؟
نتیجهگیری: به خودتان لطف کنید و دیگر نترسید از اینکه ایده کارآفرینی شما را قبلا شخص دیگری برداشته است. درعوض قدر این فرصت را بدانید و از آن برای کسب سرمایه بیشتر استفاده کنید.
بعد از همه این توضیحات باید بگویم اگر روزی ایده تازهای به ذهنتان رسید که کسی تاکنون آن را عملی نکرده است، بهتر است بدانید که احتمالا علتی برای انجام نشدن آن وجود دارد.
درباره ایمان قاصدیان
مقالات و دورههای آموزشی بهترین ایده حاصل ۱۲ سال تجربه من در زمینه کسبوکار اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ است. حتما دیدگاه و سوالات خود را در پایین همین صفحه با من در میان بگذارید.
نوشته های بیشتر از ایمان قاصدیانمطالب زیر را حتما بخوانید
-
۱۰ گام پولسازی | راهنمای کامل پولسازی در دنیای امروز
6.51k بازدید
-
کار در منزل با ۷ ایده پولساز | کسبوکار خانگی بدون سرمایه
56.23k بازدید
-
چگونه ایده های ماندگار خلق کنیم و آن را جهانی کنیم؟
4.39k بازدید
-
بهترین ایده های استارت آپ چه نوع ایده هایی هستند؟
4.55k بازدید
-
اعتمادبهنفس چیست؟ ۳۵ راهکار برای افزایش اعتمادبهنفس
2.85k بازدید
-
۷ دروغ بزرگ موفقیت که اصلا نباید باور کنید
3.01k بازدید
16 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
البته اینطور هم نیست که همه ایده ها تکراری باشن(در اینصورت هیچگاه محصول یا گجت جدیدی پید نمی آمد)ولی صرف تکراری بودن نباید مانع از توسعه یک محصول بشه…
سپاسگزارم از آقای قاصدیان از این مطلب عالی که منتشر فرمودید
سلام و تشکر مجدد از شما و همکاران….استاد عزیز جناب قاصدیان …بدنبال نظر قبلی که خدمتتان ارسال و تقدیم کردم مساله ای را فراموش کردم که در مورد خودم صادق است همانطور که اشاره کردم و خودتان کاملا آگاه هستید علاقه مندی به ایده مورد نظرشرط تعیین کننده ای است .ولی در مورد برخی افراد این علاقه مندی نهفته است که چه ایده ای را دنبال کنند ؟..بدلیل دقت زیادتان و اهمیت زیادی که به کارتان قائل هستید ونشانه بارز اعتبار گروه شماست.خواهش میکنم در این خصوص چاره اندیشی بفرمایید ..چون بعد از انتخاب ایده در وسط راه مثلا یکماه یا دو ماه یا چند ماه از کلاس بگذرد و ما بخواهیم ایده دیگری را انتخاب کنیم فکر میکنم این مساله آسیب بزند..؟؟لذاچنانچه به ایده ای که علاقه نداشته باشیم و ناچارا شروع کنیم ـآیا با وارد شدن در آمد ممکن است علاقه بوجود آید؟؟؟ لذا خیلی دوست دارم ایده ای که انتخاب میکنم یکبار و برای همیشه باشد و قبل از شروع کلاسها در مورد انتخاب صحیح و جوابدهی و تضمین آن در درآمد زایی این مساله حل شود..
دوست عزیز شما ابتدا باید در کاری علاقه داشته باشد تا بتوانید در آن موفق شوید فرض کنید به نجاری علاقه ندارید اما میخواهید کسب و کاری در این حوزه در اینترنت راه اندازی کنید ! خب برای این که در حوزه نجاری در اینترنت موفق شوید باید دائما در حال خواندن مطالب نجاری ، دیدن عکس ، نگاه کردن فیلم ، بحث و گفتگو در انجمن ها و عضویت در گروه های شبکه اجتماعی نجاری باشید ! حالا با این اوصاف در حالی که به نجاری علاقه ندارید میتوانید این همه کار و تلاش را در این حوزه انجام دهید ؟ قطعا خیر ! پس شرط اول علاقه است
اما شرط دوم این نیست که تا به حال ایده شما اجرا نشده باشد بلکه این است آن ایده یا کسب و کار باید کمی متفاوت باشد و یا این که مشکلاتی که کاربران دیگر در آن زمینه دارن را برطرف سازد و پشتیبانی و کیفیت عالی را ارائه دهد تا موفق شود ! پس برای ایجاد تفاوت لازم نیست کاری خارق العاده انجام دهید بلکه لازم است تا شرایطی کاملا عالی و خوب را ایجاد کنید تا کاربران رضایت عالی از شما مشتری شما شوند و همان مشتری باعث تبلیغ کار شما شود !
در هر کار اگر سعی بر بهترین بودن بکنید و به قول معروف چاله هایی را پر کنید که دیگر رقیبان این کار را نکرده اند قطعا موفق میشوید .
و شرط سوم برای موفقیت در اجرای ایده دو کلمه صبر و پشتکار است زیرا توقع نداشته باشید ۲ ماهه راه چندید ساله دیجی کالا را طی کنید پس آهسته و پیوشته و ادامه دار به کار خود ادامه دهید و مطمئن باشید که موفقیتنتان حتمی است
مسئله دیگر بحث آموزش فنی حرفه ای نیروی کار مستعد و جوان و ایجاد زیرساختارها وبسترهای فناوری و صنعتی در رشته های مختلف فنی مهندسی می باشد تا نیروی جوان و فارغ التحصیل در آن بستر به کارآفرینی و فعالیت مؤثر بپردازد و از هدر رفتن استعدادهای داخلی جلوگیری شود ، اما در حال حاضر متاسفانه در کشور ضعیف کارشده است و زیر ساخت مناسب وجود ندارد . پارکهای فناوری نیز بیشتر جنبه سیاسی و تبلیغاتی پیدا کرده اند و به علت عدم بودجه کافی نمی توانند چندان مؤثر باشند ..
سلام وتشکر.استاد عزیز.جناب قاصدیان…از اینکه به نگرانی در مورد ایده توجه دارید بینهایت سپاسگزارم.شخصا علاقه مندم تا قبل از شروع کلاس حضوری ۱۷فروردین مساله ایده کاملابرایم حل شود. هر چند قبلا گفتید در جلسه اول مفصلا بحث میشود ولی دوست دارم تا قبل از شروع کلاس ایده ام را پیدا کرده باشم تا خدای نا کرده نه وقت خودم رو تلف کنم نه بچه های حاضر در کلاس ونه شما رو…ضمنا علاقه مندی به هر ایده مشخص همانطور که میدانید عامل بسیار تعیین کننده ای در موفقیت و انگیزش فردی است .مجددا از شما و تیم همراهتان به خاطر توجهاتتان سپاسگزارم
با سلام
تشکر از مطالب مفیدتان
با سلام وتشکر از مطالب مفیدتان
در حوزه تحصیلی خودم یعنی نرم افزار و هوش مصنوعی و رباتیک ، تا جایی که من اطلاع دارم واقعیت اینست که اولین شرط برای تحقق ایده های کارآفرینی داشتن یک سرمایه حداقل می باشد . برای اینکه بالاخره آدم از یک نقطه ای شروع کند باید شرایط اولیه حداقلی ای را برای خود ایجاد کرده باشد . اما در اکثر موارد این شرایط اولیه مهیا نمی شود و درنتیجه آن ایده هیچ وقت محقق نمی شود . در اینجاست که باید یا دولت و پارک های فناوری و یا صاحبان صنایع و سرمایه گذاران بر روی ایده هایی که کارشناسی شده است و بازدهی آن اثبات گردیده استارت اولیه را بزنند و از ایده های فناورانه حمایت مالی کنند . اما من تا این سن که رسیده ام و حدود ۴۰ سال سن دارم و تاجایی که از صدها نفر از همکلاسی های دوران تحصیلم که همه آنها توانایی های فنی و تخصصی ای در رشته تحصیلی خود کسب نموده اند اطلاع دارم هیچ حمایت مادی و معنوی در هیچ جایی از افراد یا طرحها و ایده های صنعتی در داخل کشور انجام نمی گیرد . اما در خارج از کشور وضعیت به گونه دیگری است فلذا بسیاری از همکلاسی های من با گرین کارت دانشجویی و یا طرق دیگر جذب شرکتهای معتبر در خارج از کشور گردیده اند . اما متاسفانه برای تعدادی از افراد مانند من که بدلایلی امکان مهاجرت به خارج وجود ندارد هیچ شغل و آینده ای در داخل کشور متصور نمی باشد . اینجانب در سال ۱۳۷۷ لیسانس نرم افزار و در سال ۱۳۸۳ فوق لیسانس هوش مصنوعی و رباتیک ودر سال ۱۳۸۹ فوق لیسانس فناوری اطلاعات گرایش شبکه های کامپیوتری را گرفتم و همچنین در طول این ۲۵ سال که درپی پیدا کردن یک شغل مناسب می گردم بر روی صدها طرح صنعتی و نیمه صنعتی در قالب اساسنامه شرکت تعاونی بطور جدی و کارشناسی شده کار کرده ام اما بدلیل عدم تمکن مالی و عدم حمایت مالی از سوی بنگاه های اقتصادی دولتی و خصوصی و شرکتهای تعاونی در حال حاضر همچنان بیکار بوده و با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم میکنم و قادر به تامین معاش خود و خانواده ام نمی باشم . ….
مسئله دیگر بحث آموزش فنی حرفه ای نیروی کار مستعد و جوان و ایجاد زیرساختارها وبسترهای فناوری و صنعتی در رشته های مختلف فنی مهندسی می باشد تا نیروی جوان و فارغ التحصیل در آن بستر به کارآفرینی و فعالیت مؤثر بپردازد و از هدر رفتن استعدادهای داخلی جلوگیری شود ، اما در حال حاضر متاسفانه در کشور ضعیف کارشده است و زیر ساخت مناسب وجود ندارد . پارکهای فناوری نیز بیشتر جنبه سیاسی و تبلیغاتی پیدا کرده اند و به علت عدم بودجه کافی نمی توانند چندان مؤثر باشند ..
با سلام
آقای حسینی عزیز همه مشکلاتی که می فرمائید هست، اما هیچ فردی تاکید می کنم هیچ فردی مسئول زندگی شما نیست.شما خودتان مسئول زندگی خود هستید. سعی کنید کاملا به لحاظ عاطفی و کار کردن مستقل باشید و از هیچ کسی توقع هیچ کاری را نداشته باشید. در این گونه موارد جرقه های افکار اخلاق به سراغ شما می آید با خود می گوئید چطور می توانم درآمد داشته باشم ؟ و مطمئن باشید با تخصص و مهارتی که دارید حتما حتما و تاکید می کنم حتما راهی برای پرواز هست. برای شما آرزوی موفقیت روز افزون دارم. پیروز باشید.
این مقاله واقعا دید همه ما را نسبت به مقوله کارآفرینی تغییر داد چون من خودم فکر میکردم همه برندهای موفق اولین اجراکنندگان آن ایده ها بوده اند.
سلام.عالی بود استاد. ممنون….بعبارت دیگر بازار خوب در ایده ای وجود دارد که رقابت بر سر آن زیاد است
سلام خدمت استاد عزیز.
بنده هم دقیقا با این مسئله رو به رو شدم و مدتی روی آن تمرکز کردم و راهکارهای برون رفت از آن را یافتم. به نظرم، وجود رقیب در کسب و کار، نعمت خوبی است که باعث می شود ایده ما پخته تر و کامل تر شود و محصول بهتری را ارائه کنیم. با سپاس از مطلب مفید شما.
با سلام
مقاله فوق العاده عالی و مثمرثمری بود.
ممنون از اینکه PDF مقالات خوب و با ارزشتون رو هم میذارین. کاری که هیچ سایت دیگری انجام نمیده
با تشکر فراوان
از اینکه نسخه الکترونیکی برای مقاله گذاشتید ممنون خیلی جالبه
سلام استاد خدا قوت
عالی بود اینطوری میتونیم نو آوری داشته باشیم حتی روی ایده های خودمون
سلام استاد قاصدیان
مقاله عالی و تکان دهنده ای بود. سپاس