چهار ایده برای جذب مشتری بهتر
نمی دانم در بین مخاطبین و خوانندگان این سایت کسی هست که بطور مکرر از خدمات فست فود هایی مثل مک دونالد یا سونیک Sonic استفاده کرده باشه یا در حال حاضر استفاده بکنه، فقط به عنوان نمونه دوست دارم به خدمت رسانی به مشتری در مراکز مک دونالد اشاره کنم. خوب است بدانید که در هر یک از شعب مک دونالد به محض ورود مشتری به داخل مرکز یک فیش یا شماره برای نوبت به وی داده می شود. دقیقاً چیزی شبیه به سیستم نوبت دهی در بانک های ایران خودمان. اما نکته قابل تأمل این است که دقیقاً از لحظه ای که ورود این مشتری به داخل مرکز ثبت می شود، بر اساس استاندارد از پیش تعیین شده فقط و فقط طی مدت زمان ۸۳ ثانیه مشتری با دریافت محصول خود باید از مرکز خارج شود که طبیعتاً جزء انتظارات و حق مشتری می باشد. که این کار باعث جذب مشتری می شود. حال این روش خدمات دهی را با انواع مختلف و حتی برتر و به عبارتی برند های صنعت فست فود در ایران مقایسه کنید. زمانی که مشتری وارد می شود، با وجود اینکه در بسیاری از موارد قبل از وی هیچ مشتری دیگری هم در فروشگاه حضور نداشته باشد، باز به وی می گویند “چند دقیقه بشینید تا آماده بشه!!”، به نظر شما این رفتار چه دلایلی غیر از معطل کردن مشتری برای شلوغ نشان دادن مغازه می تواند داشته باشد. البته پرداختن به این موضوع نیازمند مقاله ای جدا بوده و طولانی تر از محدوده یک مطلب می باشد.
اما هدف این مطلب ارائه چهار ایده برای جذب مشتری بهتر می باشد:
۱- مشتریان مناسب را به سمت کسب و کار خود جذب کنید
به عنوان صدای برند خودتان شما قادر به جذب مشتری هایی که خواهان ارتباط با آنها هستید، می باشید و ابزار شما برای این کار همان برند شماست. اگر شما خودتان را به مشتری به عنوان کسب و کاری معرفی کرده اید که از ابتدا تا انتها همراه مشتری هستید، به منظور برآوردن رضایت وی همواره باید به این نکته توجه داشته و آن را رعایت کنید تا قادر به حفظ مشتریان خود باشید. همچنین توجه داشته باشید که این موضوع برای تمامی صحبت ها، تعهدات و . . . شما صادق می باشد.
۲- مشتریان خود را بخوبی بشناسید
وقتی با یک مشتری معامله ای را انجام می دهید، این معامله در واقع شروع بازی انتظارات است. توجه داشته باشید که مشتری به سوی شما می آید که واقعاً شما را دوست داشته باشد. اگر یک مشتری شما را ترک می کند، به دنبال پیدا کردن دلیل آن باشید و از آن درس بگیرید و اقدام به اصلاح اقدامات خودتان بکنید. توجه داشته باشید که از فرصتی در نتیجه ترک کردن یک مشتری بدست می آورید، بسیار بیشتر از بزرگترین مشتریان خود قادر به رشد و گسترش کسب و کار خود هستید، اگر که اقدام به شناسایی نقاط ضعف خود کنید. یکی از روشهایی که برای این کار پیشنهاد می شود، برقراری تماس و ارتباط با وی و تلاش برای راضی کردن آن مشتری می باشد، در این صورت به ساده ترین شکل قادر به پی بردن به نقاط ضعف خودتان هم هستید و البته شانس راضی کردن و بازگرداندن وی به سبد خرید برای شما همچنان باقی است.
۳- تغییراتی را در روابط خود ایجاد کنید
دریافت بازخورد فرصتی برای شما جهت تغییر دادن چگونگی برقراری ارتباط با دیگران است، در نتیجه در نوبت بعدی که به مشکلی در روابط خود برخورد می کنید، بخوبی می دانید که چه روندی را باید در پی بگیرید تا مشتری شما خوشحال شود. البته توجه داشته باشید که همیشه هم اینطور نیست و گاهی با وجود رعایت کردن تمامی موارد باز هم موفق به جذب مشتری نمی شوید. اما در اغلب موارد شما قادر به صحبت کردن و نرم کردن و بازگرداندن مشتری می توانید باشید. می توانید با همدردی و گوش دادن به صحبت های مشتری شروع کنید و در پایان قول حمایت از وی بدهید. البته در این مرحله باید توجه داشته باشید که به وی قولی ندهید که موجب بالاتر رفتن انتظارات وی شود، و همچنین قول هایی به وی بدهید که حتماً از پس آنها بر آئید.
۴- فعالیت خود را مورد بازبینی قرار داده و آن را تکرار کنید
همچنان که پیشتر اشاره شد، باید در برخی از موارد به از دست دادن یک مشتری همانند فرصتی برای یادگیری توجه کنید، می توانید فرایند برند سازی خود را مورد بازبینی قرار دهید، ارتباطات خود با مشتری را بررسی کنید و در موارد نیاز تغییرات لازم را در آنها ایجاد کنید. توجه کنید.
درباره ایمان قاصدیان
مقالات و دورههای آموزشی بهترین ایده حاصل ۱۲ سال تجربه من در زمینه کسبوکار اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ است. حتما دیدگاه و سوالات خود را در پایین همین صفحه با من در میان بگذارید.
نوشته های بیشتر از ایمان قاصدیانمطالب زیر را حتما بخوانید
-
۵ راهکار فروش حرفهای به روش فروشندگان حرفهای جهان
1.89k بازدید
-
روش نوشتن طرح بازاریابی
1.55k بازدید
-
فروشنده حرفهای شوید
1.48k بازدید
-
مشتریان شما عاشق شنیدن این کلمات جادویی هستند
0 بازدید
-
7 راهکار فروش حرفهای و جلب اعتماد مشتری
1.52k بازدید
-
مشتریان بالقوه با چهار راهکار ساده تبدیل به مشتریانبالفعل میشوند
1.54k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید