استراتژی قیمت گذاری و رضایت مشتری – بخش پایانی
استراتژی قیمت گذاری و رضایت مشتری – بخش پایانی
در بخش اول و دوم از این مطلب قدری به موضوع اهمیت رضایت مشتری و تاثیر گذاری پرداختیم و پاسخگویی به این سوال را که آیا شما قیمت مناسبی از مشتری خود طلب می کنید یا خیر را منوط به پاسخ سه سوال دیگر کردیم و به دو سوال از این سه سوال هم پاسخ گفتیم.
۱- آیا قیمت گذاری عادلانه بر رضایت مشتری تاثیر گذار است؟
۲- آیا قیمت می تواند بر کیفیت خدمات تاثیر بگذارد؟
در این قسمت ضمن پاسخگویی به سوال آخر به نتیجه گیری درباره آن می پردازیم:
۳- آیا رضایت مشتری بر قدرت تحمل مشتری نسبت به قیمت تاثیر گذار است؟
مطالعه دیگری که به بررسی رابطه بین رضایت مشتری و کشش قیمتی پرداخته به این نتیجه رسیده است که همواره ارتباطی مثبت بین رضایت مشتری و تغییر در قیمت وجود دارد. بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق مشخص شده است که افزایش رضایت مشتری به احتمال زیاد کشش قیمتی تقاضا را کاهش می دهد. بطور دقیق تر بر اساس این تحقیق می توان نتیجه گرفت پانزده درصد افزایش در رضایت مشتری مرتبط و وابسته به ۰٫۶ درصد کاهش در حساسیت نسبت به قیمت می شود.
با اتکا به این یافته می توان چنین نتیجه گرفت که در طی زمان رضایت مشتری بر تحمل قیمتی وی تاثیر می گذارد. به این معنا که هر قدر که یک مشتری نسبت به سطح خدمات ارائه شده رضایت بیشتری داشته باشد، قیمت تقاضا شده برای آن اهمیت کمتری پیدا می کند و همانطور که می دانید رضایت مشتری منجر به وفاداری مشتری هم می شود.
یوجین آندرسن (Eugene Anderson) از این تحقیق گزارش می کند که “همچنان که کشش قیمتی شاخص مهمی برای میزان وفاداری مشتری به حساب می آید، شرکتهایی که به ارزیابی مزایای بلند مدت رضایت مشتری علاقمند می باشند باید استفاده از معیارهای کشش قیمتی را در کنار دیگر معیارهای سنتی وفاداری، مانند تکرار قصد خرید و تمایل به پیشنهاد کردن برند شما به دیگران را همچنان مد نظر داشته باشند.
حال سوالی که مطرح می شود اینست که این مفهوم برای استراتژی قیمت گذاری شما چه معنایی دارد؟
معنای این مفهوم اینست که اگر شما سطح بالایی از خدمات را که موجب رضایت بالایی برای مشتری می شود ارائه دهید، مشتریان شما تمایل بیشتری به پرداخت مبلغ بیشتر خواهند داشت. به عبارت دیگر، اگر رضایت مشتری را برآورده کنید، مبلغ بیشتری هم می توانید مطالبه نمائید.
همچنین به این نکته هم توجه داشته باشید که اگر قیمت بالاتری از مشتریان مطالبه کنید، ضمن بالا بردن انتظار آنها قدرت خود در اختصاص منابع بیشتر به این خدمت را هم افزایش می دهید که خود منجر به افزایش رضایت مشتریان می شود.
آیا قیمت گذاری شما در حد و اندازه ای که از بتوانید رضایت مشتری را برآورده سازید می باشد؟ آیا قیمت های شما سطح پایین است؟ یا قیمت هایی در سطح بسیار بالا و عالی دارید؟ یا اینکه حتی در این طیف در نقطه ای میانه قرار گرفته اید؟
آیا اگر در سطح میانه قرار دارید، خدمات و محصولات ارائه شده از طرف شما در سطح میانه چیزی بالاتر از رقبای هم سطح شما می باشد؟
نتیجه گیری
پیشنهاد می کنم با توجه به مطالبی که در این دو بخش ارائه شد از استراتژی قیمت گذاری به عنوان ابزاری برای کسب رضایت بیشتر مشتریان استفاده کنید، خصوصا این پیشنهاد بیشتر برای کسب و کارهایی مناسب است که پیش از این برای استفاده کردن از دیگر استراتژی های بهبود و افزایش رضایت مشتریان استفاده کرده اند. سعی کنید قیمت های خود را تا حدی بالا ببرید، در نتیجه قادر به اختصاص منابع بیشتر به خدمات و محصولات خود شده و از میزان رضایتی که در نتیجه بهبود خدمات شما به مشتریان حاصل می آید، شگفت زده می شوید.
درباره ایمان قاصدیان
مقالات و دورههای آموزشی بهترین ایده حاصل ۱۲ سال تجربه من در زمینه کسبوکار اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ است. حتما دیدگاه و سوالات خود را در پایین همین صفحه با من در میان بگذارید.
نوشته های بیشتر از ایمان قاصدیانمطالب زیر را حتما بخوانید
-
۵ راهکار فروش حرفهای به روش فروشندگان حرفهای جهان
1.89k بازدید
-
روش نوشتن طرح بازاریابی
1.55k بازدید
-
فروشنده حرفهای شوید
1.48k بازدید
-
مشتریان شما عاشق شنیدن این کلمات جادویی هستند
0 بازدید
-
7 راهکار فروش حرفهای و جلب اعتماد مشتری
1.52k بازدید
-
مشتریان بالقوه با چهار راهکار ساده تبدیل به مشتریانبالفعل میشوند
1.54k بازدید
دیدگاهتان را بنویسید